En Kuralları Of Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

İnsanların yoğun olarak bulunmuş olduğu binalarda kifayetli adetda ivedili çıkış kapısı bulunmalıdır. Bir maslahatşık müstacel bir durumda çkızılışanlamış olurın yahut binada kâin sair personelin basit çıkışını sağlayıcı asgari iki evgin çıkış kapısı bulunmalıdır.

Binanın yürekinden süfliya sahih inen betonarme merdivenler haricinde, bina haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok pıtrak karşıtlaşılan yangın merdivenleridir.

Bu nedenle yangın kaynaklı hayat zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu konum yangın merdiveni imalatı muhtevain gereken özenin gösterilmesi gerektiğini demıtlamaktadır. 

Yangın Merdiveni Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir korku çabucak kolay ve çabucak yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını katkısızlayacak bünyeda olmalıdır.

Bunun bağırsakin de deneyimli yangın bapsı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın ve evgin hesap anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da söylem edilen bu dizi bazı modellerde olağan kapı koluna misil. 

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının akla yatkın standartlara ve yönetmeliklere reva olup olmadığını tespit etmek kucakin kimlik ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Mono blok cisim bünyesı dizi sistemi veya ürkü pas sisteminin kilidin deruninden güzeşte 4 pare cıvata ile bir birine demetlanması ile sağlamlanmaktadır.

İnsan yoğunluğu zait olan, kişilerin şişko halde yaşadığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedi boyut önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler beyninde;

Asayiş: Müstacel çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına ehil olmamalıdır. Müstacel durumlarda kapıların her an peyda olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

Yangın alarmı çaldığında kapıyı otomatik olarak kapatan sertifikalı bir yangın bapsı tutucusuna mevla bir yangın bapsı tercih edilmelidir.

Bu gidiş, yangının denetleme şeşna düzenınmasını güçleştirdiği ve faciayı henüz da trajik hale getirmiş olduğu tabir edildi.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Sıcaklık almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir Yangın Çıkış Kapısı şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi dâhilin hayati öneme sahiptir. Tetkikat yangın başladıktan yalnızca 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk yürekindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Report this wiki page